Skandináv ámulat


Legoland - Billund, Koppenhága, Sandoya (Norvégia). Ez volt az elmúlt 10 nap útvonala. Elmondhatatlan élményeket szereztünk, láttunk, éreztünk, úsztunk, ittunk, ettünk. Csodás emberekre nézhettünk. Szélsivatagban, és moha és páfrány ösvényein lépkedtünk. Úsztunk a hideg tengerben és tekertünk Koppenhága útjain, futottunk parkjaiban, és tavai körül. Megértettem, hogyan lehet az eső és a szél sodrásában haladni. Dániában a Tesz-vesz város tökéletes idilljében vehettünk részt. Andris papája lassan két éve él, dolgozik Koppenhágában, és mi kimentünk meglátogatni őt. Az egész város lenyűgözően működik. Rengeteg biciklis, még több futó mindenhol a városban. Elégedett, örömteli arcok mosolyognak ránk. Minden a praktikum jegyében alakul, a design, az idő, a közlekedés, az öltözködés. Rengeteg játszótér, park. Óriási babakocsik, és christianiabike-ok. Komplett családok ücsörögnek egy-egy bicikli doboz-puttonyában. A parkok kedden délután telis-tele nevető gyerekekkel és felnőttekkel. Szürke gémek, kacsák, tó rendszerek.Minden nap, egész évben óriási szél söpör végig a sík Dánián, ami nagyon furcsa eleinte, de megszokható, és szerethető.


5 csodás dán nap után, átrepültünk Norvégiába, meglátogatni kedves barátainkat. Gáborral a Jókai klubban voltunk műterem szomszédok, gyermekeink együtt jártak balettre. Lassan két éve, hogy kiköltöztek Norvégiába, és nagyon örültünk, hogy végre meglátogathatjuk őket. Egy ici pici szigeten laknak, a fjordoknál. 300 lakosa van a 3 km2-es kis szigetnek. Az egyetlen középület egy iskola-óvoda, ahol összesen 16 gyerek tanul jelenleg. A szigetre komppal lehet átmenni, vagy a helyieknek motorcsónakokkal. Minden nagyon zöld, moha és páfrány az egész mesés vidék! Trollok bújnak meg az erdők mélyén. Mindenki gumicsizmában, és kis ruhában mászkál.


 Gáborék csodás házikója.


Sandoya Live fesztivál-on Gáborral linómetszet tanfolyamot tartottunk a gyerekeknek. Nagyon nagy élmény volt nekik. 

 

Tyúk kaki Bingó nevű játék:) lehetett nyerni kompjegyet Dániába. Ezen nagyokat nevettünk. Felosztottak mezőket a ketrecben, és ahová kakilt a tyúk, annak a számnak a tulajdonosa nyert.
Néhány skiccrajz a készülő norvég mesekönyvünkhöz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Scotland 2017